NOVA Montessori: goed & innovatief basisonderwijs
Leren is iets dat we van vanzelfsprekend en van nature doen. Ieder kind wil leren, wil zelfstandig zijn en grip hebben op de wereld op zich heen. Om dit leren zoveel mogelijk te faciliteren én te stimuleren zorgen we op NOVA Montessori voor een rijke, voorbereide leeromgeving waarbij de visie van Maria Montessori centraal staat.
 
Goed montessorionderwijs
Met ons team van Montessori-professionals verzorgen we eersteklas montessorionderwijs in Venlo. Samenwerken is hierbij essentieel. We werken intensief samen met de ouders van onze leerlingen en stimuleren onderlinge samenwerking tussen leerlingen. Want in de wereld waar kinderen nu opgroeien en straks zullen werken wordt samenwerken en samenleven steeds belangrijker.
 
Innovatief
Naast goed onderwijs willen we ook een innovatieve montessorischool zijn. Wij maken gebruik van de nieuwste montessorimaterialen en methoden. Een voorbeeld hiervan is het 'unit-werken' (uniek voor Venlo) waar kinderen van een tweetal groepen samen in een aparte leerruimte met en van elkaar leren.
Met het unieke 'Duitsland-project' geven onze leerlingen leeftijdsgenoten in Duitsland les, waarbij gebruik gemaakt wordt met de nieuwe media.
 
We zijn trots op ons team, de ouders en de leerlingen en zij zijn trots op NOVA Montessori. Dit blijkt o.a. uit de positieve referenties en de goede leerresultaten van onze school.

Wat is montessorionderwijs?


Heb je een vraag over onze school of wil je meer weten over hoe wij goed onderwijs verzorgen? Ons schoolteam staat voor je klaar. Neem gerust contact met ons op.

Nova Montessori
Molenstraat 21
5914 XS Venlo

telefoon:  077 354 7077
mail: info.novamontessori@fortior.nl